Schutter viseert handelszaken in Merchtem-centrum

An-Sofie heeft een lingeriewinkel in de onmiddellijke omgeving van de kerk van O-L-V-ter-Noodt. Zij wordt geregeld het slachtoffer van vervelende vandalenstreken. Maar deze was het er echt over. Haar vitrine werd tweemaal beschoten, vermoedelijk met een loodjesgeweer. Twee inslagen zijn duidelijk zichtbaar.

an-sofieMaar An-Sofie (foto) was niet het enige doelwit van de vandaal of vandalen. Ook de grote ramen van de banken Belfius en ING (allebei in de Langensteenweg) en het uitstalraam van Elektrozaak Collaert (Reedijk) werden getroffen door kogelinslagen.

Het is merkwaardig dat de schutter vooral (grote) uitstalramen viseert. Bij een andere handelszaak werd het rolluik voor de etalage vernield. Het is duidelijk de bedoeling schade aan te richten.

De politie van AMOW neemt de zaak bijzonder ernstig en wijst erop dat een paar jaar geleden al eens een groep jongeren werd geïdentificeerd die een lijnbus op ongeveer dezelfde plaats hadden beschoten. Politiepatrouilles houden het centrum van Merchtem bijzonder in de gaten.