Ravage op kerkhof Peutie: vandalen of… vernielzuchtige kraaien?

Op het kerkhof van Peutie is er een ware ravage aangericht. Heel wat bloem- en sierstukken liggen er kapot naast verschillende graven, tot ontzetting van de nabestaanden. Het is echter bijlange niet zeker dat het gaat om vandalisme. De kans is groot dat er vernielzuchtige kraaien in het spel zijn…

De verontwaardiging op onder meer sociale media was groot over de toestand waarin het kerkhof zich de laatste dagen bevond. Bloempotten liggen dan ook omver of zijn verdwenen en sierstukken zijn in sommige gevallen zelfs kapot gesmeten. Zo lijkt het althans. “Het respect is hier heel ver te zoeken”, klinkt het bij de nabestaanden. “Hopelijk worden de daders snel gevonden.”

Iemand anders oppert echter dat de ravage mogelijk veroorzaakt wordt door kraaien. Die zouden de loszittende bloemen soms met pot en al optillen en dan laten vallen. Het zou ook niet voor het eerst zijn dat de wel heel vernielzuchtige vogels op die manier toeslaan.

Ook de politie vermoedt dat de kraaien de boosdoener zijn. De wijkagent van Peutie zal de zaak verder opvolgen en vraagt getuigen om zich te melden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise