N-VA dringt aan op beter onderhoud verlaten voetbalterreinen: “Verloedering en vandalisme halt toeroepen”

Oppositiepartij N-VA dringt aan op een snelle oplossing Ă©n minimaal onderhoud voor de voetbalvelden in Peutie. Die liggen er vandaag verlaten bij. Het stadsbestuur wacht op een nieuwe concessiehouder om de site terug nieuw leven in te blazen, maar voorlopig zonder succes, met verloedering en vandalisme tot gevolg. De stad zegt dat ze gaat ingrijpen.

Het einde van KFC Peutie dateert van vorig voetbalseizoen. Er waren financiële perikelen, onder meer door een fikse waterfactuur na een waterlek, maar de club zat al langer in een neerwaartse spiraal. Door corona stonden de activiteiten sowieso al op een laag pitje maar sinds de zomer ligt de accommodatie er desolaat bij.

“De staat van de vroegere velden en kantine aan de rand van Peutiebos verslechtert dan ook in snel tempo”, zegt gemeenteraadslid Dries Verhaeghe (N-VA). “‘De hoge hekken rond het vrij recente kunstgrasveld zijn bijvoorbeeld helemaal vernield en ook de kantine lijdt onder vandalisme. Ongenode gasten betreden zo te pas en te onpas de velden en tonen, om het nog zacht uit te drukken, niet altijd evenveel respect voor de infrastructuur. Om hieraan te verhelpen en potentiĂ«le concessiehouders niet af te schrikken, zou de stad de meest noodzakelijke herstellingswerken en het minimale onderhoud de komende maanden alvast voor hun rekening moeten nemen. Dat is de beste manier om deze sportinfrastructuur zo snel als mogelijk weer duurzaam te heractiveren in functie van onze lokale, sportieve gemeenschap. Ten laatste tegen volgend sportjaar 2022-2023 dient er een structurele oplossing te zijn. “

Schepen van Sport Moad El Boudaati (Vooruit) is bezig met de problematiek. “We wilden de velden na het einde van KFC niet ongebruikt laten”, legt hij uit. “We hebben dus eerst de vraag gesteld aan lokale voetbalclubs of zij geen satellietwerking wilden opstarten in Peutie maar helaas waren er geen kandidaten. In september tijdens de Septemberfeesten hebben we de mensen van de wijk ook opgeroepen om een project in te dienen maar ook hier was er niet veel respons. Vandaar dat we nu naar een volwaardige marktbevraging willen gaan.”

De schepen stelt ook vast dat er problemen zijn. “Die omheining wordt constant vernield. En als we ze herstellen wordt ze opnieuw opengeknipt. Dus we doen ons best om zo veel mogelijk toezicht te houden. Uiteraard zal die infrastructuur in het kader van de marktbevraging eerst op orde gezet worden. We gaan de meest noodzakelijke werken en onderhoud uitvoeren. Maar het voornaamste is dat er snel een nieuwe club komt zodat de site terug opgewaardeerd wordt. ”

De stad wil absoluut een nieuwe voetbalclub met jeugdwerking op de terreinen aan de Aarschotsestraat. “Als je ziet hoeveel kinderen er willen voetballen
 De vraag naar nieuwe capaciteit is heel groot en de wachtlijsten lang. We hebben al andere aanvragen gekregen maar we willen die site absoluut voorbehouden voor de jongeren van Peutie die willen voetballen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise