De hartjes van Luc Asselman

In een uitgebreid interview in Nina, een weekendbijlage van Het Laatste Nieuws, heeft Maggie De Block het onder meer over haar echtgenoot Luc Asselman.

Luc gaat momenteel vaak door het leven als ‘Mijnheer Maggie De Block’ maar heeft daar geen enkel probleem mee. Hij staat achter de carrière van Maggie – hij heeft haar zelfs wat ‘gestoempt’ om in de politiek te gaan – en steunt haar 100 procent.

Leuk is dat Maggie in het interview met Nina wat uit de biecht klapt. Zo staan de sms’jes die Luc haar stuurt vol hartjes en bloemetjes.

‘Op vergaderingen is hij vaak een harde maar thuis is hij veeleer … zacht,’ vertelt Maggie. En terwijl hij vroeger zelf druk bezig was in de politiek (o.m. als schepen en later als OCMW-voorzitter in Merchtem) heeft hij dat nu wat terug geschroefd.’

‘Tijdens het weekend, als hij vrij is, vergezelt hij Maggie vaak als zij ergens ‘acte de présence’ moet geven. Zoon Jan vindt al die hartjes en bloemetjes van pa Luc er ‘ver over’ verklapt Maggie nog aan heel Vlaanderen.

Maggie zelf vindt dat wel lief, na 31 jaar huwelijk.