Merchtemsesteenweg vanaf 30 september een week afgesloten voor asfalteringswerken

Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 30 september 2024 asfalteringswerken uit op de Merchtemsesteenweg (N211) in Meise. De gewestweg wordt volledig afgesloten, het auto -en zwaar verkeer volgen de aangeduide omleidingen. Als alles vlot verloopt, zijn de werken op vrijdag 4 oktober 2024 klaar. 
Omleiding via Veilinglaan De gewestweg wordt een week lang volledig afgesloten om de werken veilig en efficiënt te kunnen uitvoeren. Autoverkeer en bussen van De Lijn volgen daarom in beide richtingen de omleiding via de Driesstraat, Veilinglaan, Meusegemstraat, Linthoutseweg en Linthoutstraat. De bushaltes in de werfzone worden niet bediend, reizigers van De Lijn plannen hun route best op voorhand via delijn.be/routeplanner. Fietsers rijden eveneens via deze omleiding, maar zij mogen ook met de fiets aan de hand over het voetpad langs de werfzone wandelen. Zwaar verkeer (+3,5 ton) volgt in beide richtingen een andere omleiding: zij rijden op de Veilinglaan verder tot de Robbroekstraat, om via de Heerbaan en Heirbaan de N211 in Merchtem terug te bereiken. Voor voetgangers is er geen hinder. 
Opknapbeurt van 600 meter De asfalteringswerken vinden plaats op beide weghelften tussen de Driesstraat en Meusegemstraat. Over een afstand van 600 meter verwijdert de aannemer eerst de huidige laag asfalt, om erna een nieuwe laag asfalt op de rijbaan te leggen. Lokaal wordt ook de onderlaag vervangen. Wegen en Verkeer maakt van de werken gebruik om het fietspad aan de Dorenstraat aan te passen. Hier liggen vandaag klinkers en blijft na regenval vaak water staan. De klinkers worden daarom vervangen door een fietspad in asfaltverharding en de afwateringssituatie wordt aangepast om het probleem van waterstagnatie op te lossen. Zo verhoogt het rijcomfort op deze locatie voor zowel autobestuurders als fietsers. 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise