Oud-burgemeester Emmerechts en ex-schepen Verbeke meteen op LB-lijst na volledige vrijspraak

Het Hof van Beroep heeft oud-burgemeester Jos Emmerechts, ex-schepen Wim Verbeke en Gunther Van Doorslaer van de gelijknamige plantenzaak over de hele lijn vrijgesproken in de zaak over vermeende ‘snoepreisjes’ en omkoping. Wim Verbeke en Jos Emmerechts stellen zich prompt terug kandidaat op lijst van LB+ voor de gemeenteraadsverkiezingen.

In juni 2023 werden de drie nog veroordeeld voor ‘belangenneming, passieve corruptie en actieve omkoping’. Volgens de rechtbank toen ‘kregen de oud-politici snoepreisjes van bevriend ondernemer Gunther Van Doorslaer’. De straffen waren niet min: de drie kregen toen elk een jaar celstraf met uitstel. Emmerechts en Verbeke kregen ook een effectieve boete van 32.000 euro opgelegd, voor Van Doorslaer ging het om 16.000 euro.

De drie gingen in beroep en de rechter sprak hen nu volledig vrij. Zowel Emmerechts als Verbeke betaalden hun reiskosten zelf. Tegen de uitspraak van het hof van beroep is alleen cassatieberoep mogelijk maar dat gaat dan over gebeurlijke juridische fouten en niet over de grond van de zaak.

Emmerechts en Verbeke staan respectievelijk op de 20ste en 21ste plaats op de LB-lijst.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise