Achterbouw met zonnepanelen in lichterlaaie: brandweerman en bewoner gewond

Een brandweerman van de zone Vlaams-Brabant West en een bewoner raakten donderdagavond tijdens de avondspits gewond tijdens een uitslaande brand in een achterbouw op de Zonnelaan, vlakbij de drukke Nieuwelaan in Meise.

De brandweerzone Vlaams-Brabant West kreeg donderdagavond, net tijdens de spits op de drukke Nieuwelaan in Meise een oproep voor een uitslaande brand aan een achterbouw in de Zonnelaan in Meise. Daar stond de installatie van zonnepanelen op een gebouw aan de achterzijde van de woning in brand. Eén brandweerman en een bewoner werden gewond, de woning werd grotendeels gevrijwaard.

“Omstreeks 17.45 uur kreeg de brandweerzone Vlaams-Brabant West een oproep voor een uitslaande brand in de Zonnelaan in Meise”, bevestigt woordvoerder Wouter Jeanfils van de brandweerzone Vlaams-Brabant West. “Door de omvang van de brand werden meteen zeven brandweervoertuigen ingezet. Tijdens de bluswerken is een brandweerman gewond geraakt aan de voet. Dat kwam door een muur die was omgevallen.”

“Een bewoner raakte tijdens de interventie ook lichtgewond. De Nieuwelaan werd tijdens de bluswerken voor alle verkeer afgesloten. De brand was vrij snel onder controle, na anderhalf uur werd er nageblust, waarna de interventie kon worden afgesloten. De achterbouw, een soort garagebox met zonnepanelen op, brandde wel uit. Twee garageboxen zijn vernield, het huis is wel nog bewoonbaar.”

“De brand kon snel worden bestreden”, zegt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA), die meteen op de hoogte werd gesteld. De uitslaande brand situeerde zich immers vlakbij de woningen in de Zonnelaan en de drukke Nieuwelaan, waar net de avondspits op gang kwam.

“Gelukkig werden de bewoner en de brandweerman volgens de eerste melding niet ernstig gewond. We willen toch benadrukken om nooit proberen terug te keren in een brandend pand om nog zaken proberen te redden. De bewoner liep lichte brandwonden toen hij probeerde spullen uit het brandend pand te halen.”

“Gelukkig kon de bewoner ter plaatse worden verzorgd voor lichte brandwonden en moest hij volgens de eerste vaststellingen niet naar het ziekenhuis. De gemeente had – indien nodig – noodopvang ter beschikking, maar we kregen de melding dat het koppel wel terug naar de woning kon. De oorzaak van de brand is niet gekend. Er lagen wel zonnepanelen op de garages en het bijgebouw, maar het is niet duidelijk of dat ermee te maken heeft. De oorzaak moet verder worden onderzocht.”

Foto: Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise