Gemeente voert grote nieuwe fietszone in Strombeek-Bever in

Om fietsers in het centrum van Strombeek-Bever de nodige ruimte te bieden om zich op een veilige manier te kunnen verplaatsen, creëert het gemeentebestuur van Grimbergen daar vanaf 21 mei een ruime fietszone.

In kernen komen veel lokale (en bovenlokale) fietsverbindingen samen, maar de beschikbare ruimte in kernen is echter vaak beperkt. Daarom zal het gemeentebestuur nu een grote fietszone in Strombeek-Bever creëren. “Zo willen we ervoor zorgen dat iedereen zich op een zorgeloze manier kan verplaatsen”, zegt schepen van Mobiliteit Philip Roosen (N-VA).

“De fietszone wordt zodanig afgebakend, dat ook de lokale verbindingen richting de centra erin vervat zitten. Binnen de fietszone is de snelheid beperkt tot 30 km/u en mag het gemotoriseerd verkeer de fietsers niet inhalen.”

“Dit zal de veiligheid van de fietsersverhogen en meer mensen aanzetten om de fiets te nemen. De fietszones zullen op een later moment worden geëvalueerd.”

“Om de zichtbaarheid van de fietszone in Strombeek-Bever voor alle bestuurders te vergroten, wordt er bij het binnenrijden van deze zone gewerkt met duidelijke visuele elementen. “Dat zijn de zogenaamde ‘toegangspoorten’”, zegt schepen van Wegen en Water Kirsten Hoefs (CD&V).

“Deze poorten creëren ook een snelheidsremmend effect en voetgangers bereiken er sneller de overkant van de straat. Momenteel wordt er onder meer gewerkt met paaltjes. Na een gunstige evaluatie van de toegangspoorten, kunnen ze op een duurzame manier heringericht worden. Dit opent vele mogelijkheden voor ontharding en vergroening, wat de verblijfsruimte kwalitatiever en aangenamer zal maken.”

“Met het instellen van de fietszone op 21 mei in Strombeek-Bever, komt de gemeente ook tegemoet aan de vraag van veel inwoners. Na de uitrol in Strombeek-Bever bereidt de gemeente ook de uitrol van de fietszone in Grimbergen-centrum voor, zodat deze kan ingaan bij de start van het nieuwe schooljaar. De politie zal de snelheid er al regelmatig controleren.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise