Johan Dhaenens is de nieuwe koning bij de Sint-Pietersgilde!

“Ik heb wat langer gewacht dan bij mijn vorige beurten en toen de pijl wegzoefde zag ik dat die goed zat,” dat vertelde Jo Dhaenens na het succesvolle schot waarmee hij zich terug tot koning kroonde bij de Koninklijke Sint-Pietersgilde van Mazenzele.

Na drie “voltrokken” ronden was er nog niemand in geslaagd om de koningsvogel af te schieten. In de vijfde ronde lukte Dhaenens het dan toch en de schutters die na hem kwamen konden hem niet meer niet meer evenaren. Driewerf hoera dus voor Johan Dhaenens uit de Verlorenkostbaan. Hij werd voor de tweede keer tot koning gekroond want ook in 2013 lukte hem dat al eens, meer nog, dat jaar schoot hij zich ook tot ‘koning der koningen’.

Een mooie nieuwe koning na een prachtnamiddag op de Mazelse Dries. In Mazenzele koesteren ze hun tradities. Voor de ene mag het folkore lijken, bij de Sint-Pietersgilde is het traditie en dat wordt door de inwoners ook gekoesterd. Getuige daarvan, de ruime belangstelling!

Toen de gildebroeders, begeleid door de trommelaars, de heilige grond hadden betreden, mochten twee nieuwe leden hun eed afleggen. Dat zijn Stijn Thoré en Gert Van Der Straeten. Het feest begon met het openingsschot van de uittredende koning Guido Van Boxstael. 34 leden schoten mee.

Deken Erik Vanderborght wordt opgevolgd door Jan Couck. Deze laatste is bijna twee decennia lid van de Sint-Pietersgilde. Als deken mocht Jan gerust een sigaar opsteken! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk