Derde editie Grote Prijs FenekO opnieuw goed voor wielerhoogdag

De derde editie van de Grote Prijs FenekO in Wolvertem op zaterdag 7 oktober was opnieuw een groot succes. Het ging om een samenwerking tussen Cycling Club 1785 (een opleidingsploeg voor jeugdrenners uit Merchtem) en Club33 (een amateur wielerclub uit Wolvertem).

“Er worden steeds minder (jeugd)koersen georganiseerd omwille van budgettaire en organisatorische redenen”, klinkt bij Jan Hermans namens de organisatie. “Daar wilden wij verandering in brengen door voor de jeugd- en amateurwielrenners een wedstrijd aan te bieden. Vroeger waren er zeker achter wielerwedstrijden op grondgebied Wolvertem maar nu is de GP FenekO helaas nog de enige overblijvende wedstrijd op grondgebied Meise-Wolvertem.”

Er vonden drie plaats wedstrijden op 7 oktober, namelijk voor de Nieuwelingen (u17) – Junioren (u19) – Elite3 & Masters (deze laatste wedstrijd was tevens het Provinciaal Kampioenschap van Vlaams-Brabant). In totaal stonden er 220 renners aan de start: 61 Nieuwelingen – 68 Junioren en 91 Elites & Masters. “De hamburgers, pensen en pintjes gingen daarbij meer dan vlot over de toog.”

Afgelopen week was het ook de ‘Week van de Official’ . “Daarom hebben we na de podiumceremonie ook de officials van cycling vlaanderen even in de bloemen of beter gezegd in de bubbels gezet. We hebben hen elk een fles bubbels aangeboden ter gelegenheid van deze Week van de Official.” (lees verder onder de foto)

De uitslagen en details per wedstrijd kan je hieronder vinden:

– Elite3 & Master (prov. kampioenschap) – 91 dln – 63,3km (6 rondes) en 44,4km/u gemiddeld

In de laatste wedstrijd – elite3 en masters was de winnaar Martens Wout (dagvergunning) gevolgd door Wannes Galicia op 2 en Sander Meert op 3.

Voor het provinciaal kampioenschap kwamen enkel de vergunde renners uit Vlaams-Brabant aan bod. De provinciale titels werden als verdeeld volgt:

– prov. kampioen elite3 = Wannes Galicia

– prov kampioen masters A = Filip De Wyngaert

– prov kampioen masters C/D = Jan De Mulder

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise