Wolvertemse Roxanne Vertongen opnieuw op podium van BK wielrennen

Afgelopen zondag was Denderleeuw het strijdtoneel voor het Belgisch Kampioenschap tijdrijden en wegwielrennen voor de U15 jongens en meisjes. De Wolvertemse 14 jarige Roxanne Vertongen, die vorig jaar de gouden medaille wegkaapte, had nu ook haar zinnen weer gezet op minstens een podiumplaats.

Na een spannende wedstrijd, met veel nervositeit in het peloton, kon Vertongen van ver de sprint starten met nog vier andere rensters. Tegen 54km/u spurtte Vertongen over de finish en kon zo een derde plaats en dus de bronzen medaille binnen halen.

Roxanne Vertongen: “Tijdens de tijdrit in de ochtend, kon ik al voelen dat mijn benen goed waren. Ik reed maar liefst 12 seconden sneller dan mijn tijd van 2022 in Denderleeuw. Dat gaf mij vertrouwen om er volop voor te gaan in de wegrit. Ik ben heel erg tevreden met de bronzen medaille, en kijk uit naar nog een dikke maand koers. Volgend seizoen schuif ik door naar de Nieuwelingen Dames.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise