Aanwervingen gestart voor asielcentrum in voormalig rusthuis

Ondanks tegenkanting van zowel gemeente als buurtbewoners ziet het ernaar uit dat het voormalig woonzorgcentrum Ascot in het Bergdal in Strombeek-Bever toch plaats zal bieden aan zo’n honderd asielzoekers met zorgnoden. De eerste aanwervingen voor zorgpersoneel zijn immers gestart.

Burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing) bevestigt dat er aanwervingen gebeuren. “We willen dit niet als gemeentebestuur Grimbergen, dat hebben we al duidelijk genoeg gemaakt”, zegt Laeremans. “Maar hier kunnen we als gemeente niet tussenkomen, omdat het een privé-eigendom is.”

Dat bevestigt ook eerste schepen Philip Roosen (N-VA): “De federale overheid beslist dit. Wij willen de leefbaarheid in de buurt garanderen, maar we kunnen hiertegen niets doen.” Staatssecretaris Nicole De Moor (CD&V), die bevoegd is, drijft door en wil het centrum er absoluut plaatsen. Intussen werd gestart met aanwervingen.

De buren -die een gemeenschappelijke eigendom van zo’n 200 mede-eigenaars van omstaande gebouwen en appartementen beheren- reageerden eerder al heftig tegen de plannen. Wordt ongewtijfeld vervolgd…

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise