Nieuw plan voor aantrekkelijkere en veiligere zaterdagsmarkt

Vanaf zaterdag 8 juli zal de wekelijkse markt in Meise-centrum er nog beter uitzien. De opstelling van de markt werd gewijzigd om te zorgen voor een nog fijnere marktbeleving voor de marktbezoekers.

De gemeenteraad van juni keurde het nieuwe marktplan goed. “Enkele kramen verhuizen van plaats zodat de markt helemaal aaneensluitend is en er geen aparte eilandjes meer gevormd worden”, legt bevoegd schepen Jorn Lathouwers (LB+) uit. “We voorzien ook een ‘eethoek’ waar de verschillende eetkramen gebundeld zijn en het gezellig wordt om je hamburger of wafel op te eten. We hopen nog enkele extra eetkramen aan te trekken. Er is een apart zomermarktplan en een wintermarktplan zodat tijdens de zomer ook de terrassen van de horecazaken hun plaats krijgen en mee voor een fijne marktbeleving zorgen.”

Omdat de markt nu aaneensluitend zal zijn, zal er geen verkeer meer mogelijk zijn op de markt. Voorheen was het nog mogelijk om langs de August Van Doorslaerlaan de Brusselsesteenweg op te rijden. “Dit zal alles veiliger maken. Voor het doorgaand verkeer is een omleiding voorzien.”

Als er festiviteiten of kermis zijn op een zaterdag, verschuift de markt verder op de Brusselsesteenweg richting Plantentuin. Ook hier is een plan voor opgemaakt zodat wijzigingen aan de markt vlot kunnen verlopen.

Het nieuwe marktplan ontstond in overleg tussen marktkramers, de marktcommissie, de dienst lokale economie, uitvoerende diensten, mobiliteit en brandweer. “Het nieuwe marktplan gaat in met een proefperiode van zes maanden zodat het mogelijk is om aanpassingen te doen als dat nodig zou blijken. De brandweer zal intussen een testrit komen maken zodat we ook helemaal zeker zijn dat ze in geval van nood snel kunnen ter plaatse zijn.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise