Nancy steunt Hugo Sigal om Alzheimer meer in de aandacht te brengen

Kopen, de pin, die Nancy De Tollenaere zal aanbieden, als ze je tegen het lijf loopt! Als petekind van Hugo Sigal en wijlen Nicole Josy, heeft de Merchtemse zich achter de actie van Hugo geschaard om meer ruchtbaarheid en aandacht te geven aan de ziekte van Alzheimer.

De blauwe pin, een vergeet-mij-nietje, wordt verkocht voor 1 euro. Ondertussen heeft Nancy er al bijna duizend aan de man gebracht. Zij gaf ruchtbaarheid aan haar initiatief via de sociale media en dat bleef niet zonder gevolg. Tal van mensen sprongen op de boot.

Hugo Sigal, die recent zijn Nicole moest afgeven, weet maar al te goed waarover het gaat als Alzheimer ter sprake komt. Hij zet zijn schouders onder de actie. “Ik heb het peterschap aanvaard van de ‘Stichting Alzheimer Onderzoek.’ Normaal is dat voor één jaar maar nu weet ik al dat ik dit langer wil doen. Dementie moet bespreekbaar blijven en daarom verkopen we deze speldjes. Een speldje dragen geeft meer zichtbaarheid en aandacht aan mensen die leven met de ziekte van Alzheimer.” Een blauw bloempje, een symbool voor een toekomst zonder dementie. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be