Gemeente geeft energiebudget aan kwetsbare doelgroepen: “Eénmalige tussenkomst in de verwarmingskosten”

Naar aanleiding van de energiecrisis stelt lokaal bestuur Meise een energiebudget voor kwetsbare doelgroepen ter beschikking. Dit budget is een éénmalige toelage als tussenkomst in de verwarmingskosten voor inwoners uit kwetsbare doelgroepen en wordt het energiebudget 2.0 genoemd.

Het energiebudget 2.0 is een éénmalige energietoelage die uitgekeerd wordt aan inwoners die behoren tot kwetsbare doelgroepen en geen recht hebben op sociaal tarief of verwarmingstoelage voor stookolie. Dit bedrag moet de uitgaven voor de verwarming van de gezinswoning verminderen.

Ann Van den Broeck, schepen van Sociaal Beleid (N-VA): “We zien dat steeds meer inwoners financiële problemen hebben door de stijgende energieprijzen. Deze toelage moet hen wat ondersteuning bieden.”

Voor de toepassing van het reglement energiebudget 2.0 zal een bedrag van 8.000 euro uitgegeven worden. Zowel de uitgaven voor verwarming op aardgas als verwarming op elektriciteit komen in aanmerking. In het voorjaar van 2022 werd ook al een gelijkaardige toelage bedeeld.

Een gezin met kinderen ten laste ontvangt 300 euro, een samenwonende zonder inwonende kinderen 225 euro en een alleenstaande persoon 150 euro. Wil jij weten of je recht hebt op deze toelage? Je vindt het volledige reglement op www.meise.be. Je kan een aanvraag doen tot 31 maart 2023 via het aanvraagformulier op de website van Meise of door een afspraak te maken met een medewerker van de sociale dienst op het nummer 02 892 21 70. De afspraken hebben plaats op de OCMW-campus, Godshuisstraat 33, 1861 Meise.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise