Na 20 jaar definitieve beslissing: voetweg 34 wordt gedeeltelijk verplaatst

Het gemeentebestuur heeft beslist om gemeenteweg 34 in Wolvertem gedeeltelijk te verplaatsen. Hiermee wordt een dossier dat al sinds 2005 aansleept na bijna twintig jaar afgesloten.

Op de gemeenteraad van 16 mei zal een einde komen aan het dossier over het gedeeltelijk verplaatsen van gemeenteweg 34. Het betreft een voetweg die de Brussegemsesteenweg verbindt met gemeenteweg 15. Zowel aan de straatzijde als in het midden wordt de gemeenteweg verplaatst.

“De weg wordt nog louter recreatief gebruikt” aldus schepen van ruimtelijke ordening Tom Heyvaert (LB+). “Mensen maken gebruik van deze voetweg om te wandelen in hun vrije tijd en niet om dagdagelijkse verplaatsingen uit te voeren. Het feit dat de weg een kleine 200 meter langer wordt en een mooie groene omkadering heeft zorgt net voor een meerwaarde. Er zullen ook twee rustplekken gecreëerd worden met onder andere een bank. De nieuwe toegang ligt direct aan de Brussegemsesteenweg en is dus veiliger, want vroeger lag deze aan een opritlaan.”

Het nieuwe verlengde tracé is al enkele jaren in gebruik en is ondertussen gemeengoed geworden bij de inwoners. De diagonale doorsteek wordt bijna niet meer gebruikt. Tijdens een infoavond met de buurtbewoners werd er geen enkel bezwaar geuit.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise