Lang feestweekend met springkastelenfestival, Jââzz in Mââzz en Beiaardfeesten op til

Tijdens het Hemelvaartweekend valt er heel veel te beleven in Meise. Het feestweekend start met het springkastelenfestival op donderdag 26 mei. Op vrijdag 27 mei is er Jââzz in Mââzz, wordt de ‘Dag van de Buren’ gevierd en worden de plaatselijke sportprestaties in de kijker tijdens de Kampioenenviering. Op zondag 29 mei vindt er een alternatieve versie van de Beiaardfeesten door in het centrum.

Op donderdag 26 mei van 11 tot 16 uur is de jeugd uit Meise welkom op het springkastelenfestival. Op de voetbalterreinen van De Nekker staan dan talrijke springkastelen, een heus paradijs voor kinderen tussen 2 en 17 jaar. Per kind betaal je 5 euro voor een hele dag springplezier. Ouders of andere begeleiders betalen niets.

Het feestelijke weekend wordt op vrijdag 27 mei ingezet vanaf 20 uur met de muzikale kroegentocht Jââzz in Mââzz. In tien verschillende cafés of andere locaties klinken de gitaren en is de ambiance verzekerd. In Meise-centrum doen Barmââs (80 Trolls), The Lounge (Free-Style), ‘t Moment (Lawen Stark & The Slide Boppers) en jeugdhuis Knodde (Sell me your Coat) mee; in Wolvertem kan je terecht in de de cafetaria van lokaal dienstencentrum De Spil (Bump), Benelux (Last Chance), Sportschuur (John Dennis) en Sportpoint (The Flaming Stars); in Oppem is Het Eiland the place to be (Catch23); en in Westrode in zaal Grand Café (Blind Date).

“Eindelijk kan er terug gefeest worden en Jââzz in Mââzz is daar de ideale gelegenheid voor”, zegt schepen voor Feestelijkheden Tom Heyvaert (LB+). “Je kan je eigen programma samenstellen en naar verschillende groepen gaan kijken.”

De flyer met alle informatie over de groepen, de locaties en de uurregeling kan je ophalen bij één van de deelnemende locaties of downloaden op www.meise.be.

Op 27 mei wordt in Meise voor de eerste keer deelgenomen aan de ‘dag van de buren’. In een twintigtal straten komen de buren ‘s avonds buiten om samen te genieten van een hapje, drankje en een fijne sfeer. Nog op vrijdag 27 mei worden in GC de Muze van Meise de inwoners en sportverenigingen van Meise gehuldigd.

Op zondag 29 mei vinden tussen 14 en 17.30 uur de -alternatieve- Beiaardfeesten plaats in Meise-centrum, georganiseerd door het Beiaardcomité samen met lokaal bestuur Meise. “We konden nog geen gewone Beiaardfeesten organiseren dit jaar, maar we kunnen gelukkig wel een fijn alternatief voorstellen met heel wat activiteiten: de wandel-zoektocht ‘Zoek de verdwenen klok’, volksspelen, katapultschieten, een streetband en de nodige hapjes en drankjes. Het wordt een bruisende namiddag waar voor iedereen wat te beleven valt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise