Lichtfestival WinterFloridylle van start in Plantentuin

In Plantentuin Meise gaat vandaag, vrijdag 10 december, het lichtfestival WinterFloridylle van start. Het magische event is daarmee aan zijn zesde editie toe, en gaat deze keer maar liefst 18 avonden door. Bezoekers genieten in het sfeervolle domein van 20 unieke lichtinstallaties, gecre√ęerd door het creatieve team van de Plantentuin en ge√Įnspireerd door de natuur. Nieuw dit jaar is de prachtige muziek van Piet Goddaer, die hij speciaal voor deze WinterFloridylle componeerde.

Vanaf vrijdag 10 december verlicht Plantentuin Meise de koude winteravonden met unieke lichtinstallaties. Tijdens ‚ÄėWinterFloridylle‚Äô genieten bezoekers van een schitterende tocht van zo‚Äôn 3,5 km in een fee√ęriek kader. Er zijn maar liefst 20 lichtinstallaties te bewonderen, ge√Įnspireerd door de veelzijdigheid van de natuur en ontworpen door het creatieve team van de Plantentuin.

‚ÄúDit jaar kozen we voor een samenwerking met Piet Goddaer. Hij componeerde speciaal voor deze WinterFloridylle nieuwe muziek, die prachtig samengaat met de lichtinstallaties en het gevoel dat we willen cre√ęren‚ÄĚ, vertelt Pieter Franck, bedenker en creatief brein achter WinterFloridylle. ‚ÄúEen van de installaties is bovendien een immersive ervaring, waarbij je compleet wordt ondergedompeld in licht, muziek en geur.‚ÄĚ

Na een afgelaste editie vorig jaar maakt de Plantentuin zich op voor een extra lange WinterFloridylle. Het betoverende lichtspektakel loopt maar liefst 18 avonden tussen 10 december en 8 januari. Op verschillende locaties kan de bezoeker iets drinken en/of eten. Om het evenement coronaveilig te organiseren, is een Covid Safe Ticket en mondmasker vereist en is er een beperkt aantal bezoekers die per tijdsloten naar binnen gaan.

Tickets voor het lichtfestival zijn te koop via www.plantentuinmeise.be/winterfloridylle.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise