Zinkgat in het midden van de Groenstraat

De Groenstraat is voorlopig niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer door een zinkgat in het midden van de rijbaan. Dat werd vrijdagmiddag vastgesteld ter hoogte van de kruising met de Jan Blockxstraat. Het gat is voorlopig niet enorm groot maar lijkt wel vrij diep.

“Het goede nieuws is dat het geen probleem is aan de hoofdriolering zelf”, zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open VLD). “Het gat is veroorzaakt door een defect aan een rioolkolk. Daardoor is er een onderspoeling gebeurd onder het asfalt dat dan uiteindelijk is ingezakt. Aquafin komt deze namiddag al ter plaatse voor de herstelling. Komende dinsdag al zal een aannemer dan het gat zelf komen dichtmaken. De hinder zal dus al bij al beperkt blijven.””

“De rijbaan werd afgesloten ter hoogte van de Peter Benoitstraat. De nodige signalisatie werd aangebracht en er is een omleiding voorzien”, laat woordvoerster Catherine Bodet van de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen) weten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise