Kâsteaux Festival betovert voor tweede keer het Kasteel van Bouchout

Het Kâsteaux Kamermuziek Festival vindt van 24 tot en met 26 september opnieuw plaats in het Kasteel van Bouchout. Na een jaar noodgedwongen stilte zal er op deze unieke locatie in de Plantentuin Meise dus eindelijk terug klassieke muziek weerklinken.

Tijdens deze tweede editie krijgt het publiek de kans om te genieten van een gevarieerd repertoire, gepresenteerd door internationaal gelauwerde muzikanten. Waar het publiek tijdens de vorige editie kon kennismaken met strijkinstrumenten, zullen zij dit jaar kunnen smullen van prachtige composities voor piano en klarinet van onder meer Brahms en Schumann. De klarinettist Roeland Hendrikx zal voor het eerst zijn kunnen tentoonspreiden op Kâsteaux en ook de Duitse pianist Martin Klett zal wonderlijke klanken uit zijn instrument komen toveren. Het publiek zal eveneens kunnen luisteren naar de cellist David Cohen die vaak terug te vinden is op de grootste internationale podia.

Kâsteaux strekt zich dit jaar uit over drie dagen. Om te vieren dat het festival eindelijk weer kan plaatsvinden zal op vrijdag het startschot gegeven worden tijdens een exclusieve gala-avond. Voor het concert zullen de bezoekers verwend worden met een verfijnd walking dinner en champagne. “We hopen met deze gala-avond de mensen hun zorgen te doen vergeten en al hun zintuigen aan te spreken”, aldus de artistiek directeur.

Tijdens het weekend zullen er elke dag twee concerten plaatsvinden met telkens een ander programma. Tussen de concerten door zal men kunnen genieten van de prachtige omgeving. Zowel Plantentuin Meise als het kasteel zelf zullen te bezichtigen zijn. Tijdens de pauze komen gastsprekers, waaronder de vioolbouwer Thomas Meuwissen, praten over hun passie. Na afloop van elk concert is er ook tijd om de muzikanten te ontmoeten en te proeven van kaas- en hummusplankjes en huisgemaakte specialiteiten. Deze lekkernijen kunnen ook mee naar huis genomen worden.

Het volledige programma kan geraadpleegd worden op www.kasteaux.com waar men ook tickets kan bestellen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise