Plantentuin na twee jaar opnieuw toegankelijk via Meise-dorp

De ingang van de Plantentuin in Meise-dorp werd op zaterdag 22 mei officieel terug in gebruik genomen na een sluiting van twee jaar. Met het geroezemoes van de wekelijkse markt op de achtergrond werd het lintje doorgeknipt, er werd getoast met een kop koffie erbij en de Meisenaren konden vervolgens opnieuw langs de ingang Meise-dorp de Plantentuin bezoeken.

“De ingang in het dorp is een vaste waarde voor heel wat Meisenaren en werd de voorbije twee jaar dan ook sterk gemist”, zegt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “Alle inwoners van Meise hebben gratis toegang tot de Plantentuin en velen van hen maken hier dankbaar gebruik van. In ruil voor deze gratis toegang investeert het gemeentebestuur in een personeelslid om mee de ingangsbalie een paar dagen per week te bemannen.”

Steven Dessein, administrateur-generaal van de Plantentuin: “De band met de gemeente Meise is erg belangrijk voor de Plantentuin. Met de opening van de ingang Meise-dorp krijgen de Meisenaren opnieuw makkelijk toegang tot hun geliefde Plantentuin. Vanaf nu kan elke Meisenaar een abonnement aanvragen voor de Plantentuin, en worden ze zo ‘Vriend van de Plantentuin’, wat hun heel wat voordelen oplevert. Het feit dat ze met deze vriendenkaart (binnenkort) een uur vroeger dan de gewone bezoeker toegang zullen krijgen tot de Plantentuin, is een grote troef.”

Vorig jaar kwamen 14.000 Meisenaren op bezoek. De Plantentuin hoopt snel het record van 2018, waarbij meer dan 21.500 Meisenaren de tuin bezochten, te verbreken. De feestelijke opening van de nieuwe tuinen en de hoofdingang eind juni zal daar ook zeker toe bijdragen.”

De gemeentelijke diensten en Plantentuin Meise investeerden het laatste jaar ook sterk in hun onderlinge samenwerking. Er is regelmatig gezamenlijk overleg en we werken samen aan evenementen en projecten. De bedoeling is om Meise als toeristische trekpleister meer op de kaart te zetten. Zo kunnen de Plantentuin en de gemeente elkaar versterken.

Marie-Jeanne Thaelemans, schepen van Toerisme: “De dienst toerisme werkt nauw samen met de Plantentuin. Zo was recent de verfilming van de Baron d’Hoogvorstwandeling een heel fijne samenwerking. Ook in de nabije toekomst staan er nog heel wat projecten op de planning. Binnenkort komen er deelfietsen aan de Plantentuin, we gaan ook samen toeristische arrangementen uitwerken en er staan nog verschillende heel fijne gezamenlijke evenementen op de planning.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise