Werken in Stationsstraat stilgelegd: “Verkeersveiligheid kwam in het gedrang door gebrekkige signalisatie”

In de Stationsstraat in Wolvertem zijn woensdag nutswerken stilgelegd na verschillende meldingen bij gemeente en politie. De verkeersveiligheid kwam er in het gedrang omdat de aannemer de afspraken omtrent de signalisatie niet zou zijn nagekomen.

“Het gaat om werken in opdracht van Fluvius en Proximus”, legt schepen van Openbare Werken Roel Anciaux (Samen Anders) uit. “Er kwamen woensdag echter meldingen binnen bij de gemeente en de politie over een problematische verkeerssituatie. Toen er werd vastgesteld dat de afspraken aangaande de signalisatie niet werden nageleefd zijn de werken stilgelegd. De vergunning die wij hadden afgeleverd werd niet goed opgevolgd met als gevolg dat de verkeerssituatie te onduidelijk en bijgevolg onveilig was.”

De werken worden voor een paar dagen opgeschort. “Ze moeten hun huiswerk opnieuw maken wat de signalisatie betreft. De mogelijkheid bestaat ook dat we de straat gaan moeten afsluiten als blijkt dat de combinatie van werken en voorbijrijdend verkeer niet op een veilige manier kan verlopen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise