Humbeekse lerares debuteert met jeugdboek ‘En toen werd alles beter’

‘En toen werd alles beter’, is de titel van een nieuw jeugdboek dat verschijnt op 21 maart. De schrijfster, Cindy De Sterck een leerkracht uit Humbeek, maakt hiermee haar debuut. En laat dit nu net de jeugdboekenmaand zijn.

Het boek gaat over een 14-jarig meisje, Tessa die het niet gemakkelijk heeft. Ze woont samen met haar mama in armoede in een klein, vervallen huisje. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt ze ook nog eens gepest op school. Maar dan komt er een nieuwe jongen in de klas die een groot geheim met zich meedraagt en leert ze de plaatselijke frituuruitbater kennen. Samen met deze twee mannen en een guitige kleuter probeert het meisje een beter leven op te bouwen. Om te weten of haar dit lukt, moet je het boek lezen.

Auteur Cindy De Sterck is leerkracht van beroep. “In de loop van mijn carrière kwam ik al vaak in aanraking met kinderen in moeilijke, soms schrijnende, thuissituaties”, vertelt ze. “Hieruit kon ik veel inspiratie putten. Ik hoop met dit boek veel jongeren te inspireren en hen te laten zien dat, hoe diep de put waarin je bent beland ook is, er altijd wel ergens een uitweg is.”

Op de vraag, hoe ze erbij kwam om plots een boek te schrijven, antwoordt Cindy: “Al jaren droomde ik hiervan maar nooit vond ik de tijd om dit effectief te realiseren. De lockdown was het ideale moment om er eindelijk aan te beginnen. Ondertussen heb ik ook al een tweede manuscript klaar en boek nummer drie krijgt ook al vorm in mijn hoofd. Schrijven is blijkbaar verslavend… (lacht).’

De Sterck schrijft ’s nachts. ‘Pas als mijn man en mijn dochter slapen vind ik rust en inspiratie. Voor goede ideeën ben ik ook mijn dochter, Shania, enorm dankbaar. Elke ochtend las ik haar voor wat ik de nacht voordien had geschreven. Zij fantaseerde dan mee over het vervolg van het verhaal. En vaak ging ik mee in haar gedachtengang. Dit boek is dus niet alleen mijn verdienste. Ze stond ook model voor de foto op de cover.”

Het boek kan je in elke boekhandel bestellen. Ook online kan je hiervoor terecht bij de webshop van uitgeverij Het Punt of Bol.com.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise