Verschillende kandidaten voor horecazaak in oud-gemeentehuis

Er zijn al een zevental kandidaten om een horeca-gelegenheid te openen in het voormalige gemeentehuis in Wolvertem. De gemeente heeft een bureau onder de arm genomen voor de invulling van het imposante gebouw centraal in de dorpskern.

“We willen de dorpskern laten bruisen en aangenaam maken om te leven, wonen, werken”, zegt schepen van Patrimonium Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders). “Daartoe willen we het oud gemeentehuis herbestemmen. We gaan voor een gecombineerde bestemming met een publiekprivate samenwerking. Daar hoort dus een horecazaak bij of eventueel zelfs een B&B, kantoren en ook een gemeenschapsruimte.” Een aanvraag om er een dokterskabinet in onder te brengen werd afgewezen omdat het volgens Thaelemans geen echte meerwaarde biedt voor het dorpsgevoel.

Er werd een ontwerp voor een concessieovereenkomst opgesteld en goedgekeurd door de gemeenteraad. Het ontwerp laat nog diverse mogelijke invullingen open.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise