Lokale kunstwerkjes sieren ophaalwagens Incovo

Sinds begin dit jaar rijden een aantal gepimpte ophaalwagens door de straten van de Incovo-gemeentes. Ze zijn bestickerd met kunstwerken van inwoners of jongeren die school lopen in één van de vijf gemeentes waarvoor Incovo werkt. Alle kunstwerken gaan over hetzelfde thema: recycleren.

In het najaar van 2020 organiseerde Incovo een wedstrijd rond het thema ‘Recycleren en sorteren voor een betere wereld’. Elke inwoner en schoollopende van de 5 gemeentes nodigden ze uit om hun creativiteit de vrije loop te laten. Er was slechts één beperking: het resultaat moest een tweedimensioneel werk zijn. De inzet: je eigen kunstwerk op de ophaalwagens door de straten zien rijden.

Anne-Lise De Ruysscher van Incovo: “We hebben de wedstrijd via alle mogelijke media verspreid, en onze contactpersonen ingeschakeld om de boodschap te delen. Veel mensen waren heel enthousiast om deel te nemen, en we kregen uiteindelijk meer dan 200 inzendingen. Een onverhoopt succes, maar ook een aartsmoeilijke opdracht voor de jury om een selectie te maken.”

Uiteindelijk koos de jury er 11 werken uit, en die hebben nu hun plaatsje gekregen op de zijkant van de ophaalwagens. Een officiële vernissage of persmoment kan niet georganiseerd worden door de Corona-maatregelen. De komende weken worden de winnaars wel om de beurt in de bloemetjes gezet op de Facebookpagina van Incovo.

“Maar ook de niet-geselecteerde werken zijn geen verloren moeite geweest. Wij vinden het fijn dat zoveel mensen betrokkenheid toonden bij een niet erg sexy onderwerp als sorteren en recycleren. Dus proberen we om de kunstwerkjes een plaatsje te geven binnen de gebouwen van Incovo. Het is immers door het enthousiasme van onze inwoners dat we kunnen werken aan een afvalarme wereld.”

De winnaars: Tamara Van den Bossche, Anna Karaj, Cleo Keppens, Zakariya El Ouardi, Kim van de Velde, Gerrit de Bremme, Manon Calloens, Isabelle Wellekens, Elizabeth Somorjai, en 2 groepscollages van het Beeldatelier van academie Jan Portaels.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise