Politiezone KLM organiseert extra acties voor controle coronamaatregelen: al 52 boetes uitgeschreven

De politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) heeft de voorbije dagen tijdens controles liefst 52 pv’s opgesteld wegens het schenden van de coronamaatregelen.

“Omdat we merken dat er spijtig genoeg nog steeds veel burgers zijn die blijkbaar het nut van de maatregelen niet inzien of gewoon hardleers zijn, hebben wij ons intern anders georganiseerd en de ploegen op een efficiëntere wijze ingezet”, zegt korpschef Alain Meerts. “Zo worden op bepaalde dagen van de week, los van de normale toezichten, extra acties georganiseerd waarbij de ploegen exclusief ingezet worden in het kader van de controle van de maatregelen. Wij krijgen hierbij ook steun van de federale politie.”

De politiezone heeft een “hotspotlijst” opgesteld met locaties die door de toezichtsploegen moeten gecontroleerd worden. Het gaat o.a. om speelpleinen, horeca- en handelszaken, skateparken en plaatsen waar het dragen van het mondmasker verplicht is. Het is bij deze controles dat de voorbije dagen in totaal 52 overtredingen werden vastgesteld waarbij een proces-verbaal met een boete kon worden opgesteld.

De politie roept ook op tot de nodige burgerzin. “Niet betrekking tot het volgen van de maatregelen maar ook in het kader van een samenwerking met politie. Vermits wij niet overal tegelijk kunnen aanwezig zijn, is het echt belangrijk dat jullie ons onmiddellijk melden wanneer jullie een overtreding vaststellen. Dit kan enkel door ons te bellen via het nummer 101. Berichten plaatsen op sociale media heeft in dat kader geen enkele zin of meerwaarde”, aldus nog Meerts.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise