Geen cruises door coronacrisis dus bakken Didier en Hilde appeltaarten voor klanten over heel Vlaanderen

Appeltaarten bakken in plaats van cruises organiseren. Didier Broothaers (53) en zijn vrouw Hilde (51) gooien het tijdens deze coronacrisis over een wel heel andere boeg. Ze rijden zelfs gans Vlaanderen rond met hun vers gebakken taarten.

“Al 14 jaar baten we de reisbureau ‘Go for Cruise’ uit”, vertelt Didier Broothaers. “Het grootste deel van de tijd organiseren we begeleide groepsreizen waaronder cruises. Maar dat ligt allemaal ‘op zijn gat’ momenteel. Er zijn intussen tientallen geannuleerde reizen, niet alleen sinds maart ook al voor een groot gedeelte van volgend jaar. Gelukkig hebben we trouwe klanten en hebben we toch een groot deel van hen kunnen omboeken naar reizen in 2021 en zelfs 2022. De voorbije maanden – hebben we wel nog wat kleinere tripjes kunnen organiseren in de buurlanden en in België tussen de twee coronagolven door. Allemaal dicht bij huis dus maar dat is nu ook alweer allemaal terug naar af.”

Intussen zijn Didier en Hilde zich volop op de appeltaarten gestort. “Hilde bakt sowieso veel voor de kinderen en van het een is het ander gekomen. Ikzelf ben gepromoveerd tot adjunct (lacht). Uiteraard was het een stap in het onbekende. Onder het motto: ‘We zetten het eens op Facebook en we zien wel’ zijn we ons taartenaanbod uiteindelijk ook onder ons redelijk verspreid klantenbestand gaan verspreiden. En met succes want het slaat precies wel aan. Met als gevolg dat we nu redelijk intensief appeltaarten op huismoeders wijze aan het bakken en rondbrengen zijn.”

Zelfs over gans Vlaanderen, zo blijkt. “We vroegen ons eerst af hoe onze klanten gingen reageren. Dan begonnen de bestellingen te komen en was het opeens van hier naar ginder. Dat gaat ook niet natuurlijk want dan ben je meer aan het rondrijden dan wat anders. We hebben ons dus ook wat georganiseerd. Op dinsdag bijvoorbeeld brengen we taarten rond in Oost- en West-Vlaanderen. Vlaams-Brabant en Brussel zijn woensdag aan de beurt en Limburg en Antwerpen op donderdag. Afhalen kan natuurlijk wel altijd want ook dicht bij huis hebben we veel klanten. De mond-aan-mondreclame doet ongelooflijk zijn werk.”

De appeltaarten bleken sowieso wel al een klassieker in het huisgezin. “We hebben wel nog een beetje gefinetuned en getest. Een beetje meer van dit en en een beetje meer van dat. Het belangrijkste is wel dat het dagverse taart is. De meeste mensen die de taart in ontvangst nemen schrikken vaak. ‘Amai, die is nog warm’. Dat is normaal want die zijn pas ‘s morgens gebakken en vanaf de middag worden ze al rondgebracht.”

Andere lekkernijen dan dagverse appeltaarten in verschillende formaten liggen nog niet in het verschiet. “Voorlopig is het niet aan de orde om bijvoorbeeld iets met chocolade te proberen. Misschien ooit wel maar nu ligt de focus dus op Belgische appel. We zullen wel zien waar dat schip strandt. Het is nu een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden die blijkbaar aanslaat bij veel mensen. Het blijft voorlopig toch vooral een ‘overbruggingsactiviteit’. Laat het ons hopen dat het dat ook blijft.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise