Plantentuin Meise vanaf 8 mei weer beperkt open

De Plantentuin Meise heropent op 8 mei de deuren. De opening zal gebeuren in verschillende stappen en onder strikte voorwaarden.

Je krijgt enkel toegang op vertoon van een vooraf geboekt ticket (via de website van de Plantentuin). Tickets kunnen per tijdslot van een half uur worden gereserveerd waarbij maximaal 25 personen per half uur binnenlaten. De toegang is gratis, maar iedereen moet dus, ook kinderen, vooraf reserveren.

Je kan de Plantentuin bezoeken als je op beperkte afstand woont. Je kan komen wandelen, als individu, met familieleden die onder hetzelfde dak wonen of met max. twee vaste vrienden.

Iedereen dient de social distancing regels te respecteren. Eens je binnen bent kan je enkel een vast parcours volgen, dit om de ‘social distancing’ te bevorderen. Er werden twee wandelingen uitgestippeld die je de mooiste plekjes laat zien in deze tijd van het jaar. Een korte wandeling van 2 km en een langere van 3,5 km.

Alle gebouwen blijven gesloten, behalve de toiletten van het Pachthof en toiletten naast de Oranjerie.

Tenslotte nog dit: bezoekers moeten in beweging blijven. Het is dus verboden om op de banken of de gazons te gaan zitten. Enkel zwangere vrouwen, ouderen, mensen met een beperkte mobiliteit of mensen met een mentale handicap mogen gebruik maken van de bankjes om even uit te rusten.

Meer info en tickets reserveren kan via: www.plantentuinmeise.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise