Gemeente voorziet mondmasker voor alle Meisenaren vanaf 12 jaar

Het college van burgemeester en schepenen beslist een strategische reserve aan te leggen van mondmaskers. Iedere Meisenaar, ouder dan 12 jaar, die wenst een mondmasker te ontvangen of zelf moeilijk aan een masker geraakt, kan bij de gemeente een mondmasker aanvragen. De federale overheid belooft ook om elke burger één mondmasker en twee filters te bezorgen. Dit zal ten vroegste tegen half mei lukken.

De voorbije dagen werd al duidelijk dat mondmaskers een belangrijke rol zullen spelen in de afbouwstrategie van de coronamaatregelen en de heropstart van onze economie. Vrijdag 24 april bevestigde de Nationale Veiligheidsraad dat mondmaskers vanaf 4 mei voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar verplicht zullen worden op het openbaar vervoer en aangeraden worden in het openbare leven, zeker op plekken waar social distancing niet mogelijk is.

Daarom wil de gemeente zelf in mondmaskers voorzien. De gemeente neemt deel aan de groepsaankoop van Haviland. Deze groepsaankoop moet zorgen voor betrouwbare leveringen van kwaliteitsvolle mondmaskers. We hopen deze mondmaskers in de maand mei te kunnen bezorgen.

Daarnaast gaat de gemeente ook zelf aan de slag en zoekt het helpers. Heb jij een stikmachine? Kan je stikken? Kan je ons stof, linten of rekkers bezorgen? Laat het weten via mondmaskers@meise.be of 02 892 20 00.

Je kan tot 15 mei een mondmasker aanvragen via het formulier op de website. Wie hulp nodig heeft daarbij kan bellen op 02 892 20 00. Je moet je naam doorgeven, de namen van alle familieleden die een masker wensen, je adres, je telefoonnummer en je e-mailadres.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise