Louis Becq op 91-jarige leeftijd overleden

Louis Becq, de vader van ex-schepen en ex-volksvertegenwoordiger Sonja, is zondag op 91-jarige leeftijd overleden.

Becq was een geëngageerde Meisenaar. Hij was jarenlang redacteur-correspondent van ‘Het Volk’. Vanuit zijn journalistieke opdracht volgde hij in Meise, Wolvertem en Oppem bijna zonder onderbreking niet alleen de gebruikelijke fait divers, maar ook zeer intens het politieke gebeuren in de gemeente. Honderden gemeenteraden versloeg hij voor zijn krant. Becq was ook jarenlang lid van het OCMW waarvan drie jaar als voorzitter.

Daarnaast schreef Becq diverse boeken over de lokale politiek en was hij bestuurslid van de CVP. Ook in het verenigingsleven was hij erg betrokken: onder meer bij KWB, ACW, Davidsfonds, de bibliotheekraad, de cultuurraad van Meise (waarvan hij medeoprichter was) en de ouderenadviesraad.

Louis Becq was vader van drie kinderen. Hij laat tien klein- en zestien achterkleinkinderen achter. Op zaterdag 28 maart wordt in familiekring afscheid genomen in de Sint-Martinuskerk in Meise.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise