Kasteel van Imde vier jaar na zware brand verkocht

Het imposante neoclassicistische kasteel van Imde is eindelijk verkocht. De eigenaars hadden na de zware brand begin 2016 geen zin meer in een dure en grootscheepse renovatie van het 19de-eeuwse pand.

De brand veroorzaakte grote schade aan het interieur, maar de bouwconstructie zelf kon gevrijwaard worden. De verkoop sleepte wel geruime tijd aan. Het imposante pand stond ruim anderhalf jaar lang te koop. GeĂŻnteresseerden moesten dan ook rekening houden met een kostprijs van bijna 2,4 miljoen euro.

Hoeveel de nieuwe eigenaar uiteindelijk betaald heeft voor het kasteel is niet bekend, noch wat zijn plannen er mee zijn. Het kasteel en de herenhoeve zijn sinds 2009 bouwkundig erfgoed.

Het gehele domein heeft een omvang van ongeveer 7 hectare met vijver en slotgracht. Het kasteel zelf beschikt over ongeveer 900mÂČ bewoonbare oppervlakte (exclusief ruime kelder). De statige inkomhal geeft op het gelijkvloers uit in een eetkamer, grote leefruimte, keuken, bureauruimte en ook nog een aparte bibliotheek. Op de eerste verdieping zijn er vijf slaapkamers en twee badkamers.

Het kasteel van Imde kent een rijke geschiedenis. Het was in het verleden eigendom van de heren van Leefdael. In de 17de eeuw kwam het in het bezit van de familie Verreyken, tot het door de prinsen van Thurn en Taxis verkocht werd. Het oorspronkelijke slot werd in 1828 afgebroken en in 1855 vervangen door het huidige kasteel.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise