Derde inbraak in drie maanden bij Veldkanteva’s

Al voor de derde keer op vier maanden tijd hebben dieven ingebroken in de kantine van vrouwenvoetbalploeg VK Veldkanteva’s aan de Verbrande Brug. Daarbij werd opnieuw een raam ingeslagen, een houten doorgeefluik opengebroken. “De buit is enkel wat snoep want geld is er bij ons niet te vinden. Ze zijn weg met Maltesers, Fanta en chips maar de schade is weer groot. En dat frustreert ons enorm”, zucht voorzitter Jean De Breucker van de Veldkanteva’s.

De eerste inbraak dateert van november. “Het is altijd hetzelfde stramien. Ze breken in via het keukenraam en breken de kasten open. Toen hebben ze sportzakken op wieltjes volgepropt met drank. Een van de daders is toen tegen de lamp gelopen bij een politiecontrole in Vilvoorde.”

Na nog een soortgelijke inbraak eind december is het opnieuw prijs. “Nu denken we dat er jongeren achter zitten. Het is net na de vakantie en er is vooral snoep weg. Daar zijn ze dan op uit blijkbaar. Gelukkig hebben ze onze truitjes ongemoeid gelaten.”

Maar opnieuw is er wel heel wat schade. Jean en zijn echtgenote waren een hele poos zoet met al het glas op te ruimen. “En dat zijn we beu. Het herstel kost ons telkens geld. Veilig voel je je ook al niet. We gaan dan ook uitkijken naar camerabewaking of een alarminstallatie in de hoop dat we de daders toch kunnen vatten of afschrikken.”

De Veldkanteva’s doen ook een oproep naar de buren toe of zij iets gezien hebben.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise