Botsing bij het voorbijrijden van Lijnbus

De Brusselsesteenweg (N9) was donderdagavond een hele poos afgesloten na een ongeval waarbij twee voertuigen en een Lijnbus betrokken waren. Het ongeval gebeurde iets na 19 uur op de Brusselsesteenweg in Kobbegem ter hoogte van de Langestraat. “Een bus van De Lijn hield halt aan de bushalte van de Langestraat in de richting van Asse. Enkele voertuigen staken de bus voorbij. Een bestelwagen die hetzelfde plan had, kwam daarbij in botsing met een voertuig komende van Asse centrum”, doet Fred Scrayen van politiezone AMOW het verhaal.

Door de zware botsing kwamen de voertuigen tot stilstand in het midden van de N9. Ook de Lijnbus werd geraakt. Daarom was een tijdlang geen doorgaand verkeer mogelijk op de N9. Het verkeer werd omgeleid via industriezone Broekooi en Kobbegem.

“De bestuurder van de bestelwagen liep lichte verwondingen op aan de pols en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook op de bus viel een lichtgewonde, vermoedelijk snijwonden ten gevolge van een gebroken ruit. De bestuurder van de tweede wagen raakte niet gewond maar legde wel een positieve alcoholtest af. De omstandigheden van het ongeval worden nog verder onderzocht.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk