Commotie over afschieten van reeën in Plantentuin

Commotie in de Plantentuin. Daar heeft een jager op vraag van de directie een tiental reeën afgeschoten omdat ze te veel planten en bloemen opaten. Vooral in de rozentuin zou de schade enorm zijn. Dierenrechtenorganisatie GAIA reageert verontwaardigd.

De populatie reeën in de Plantentuin van Meise neemt almaar toe. De schattige dieren zorgen echter ook voor schade. Omdat ze ondertussen met zo veel zijn eten ze heel wat planten en bloemen op.

Eerst werd nog geprobeerd om het probleem onder controle te houden door hekken te plaatsen, geuren te verspreiden of zelfs met geluiden. Maar die ingrepen hielpen uiteindelijk niet. De directie zou op advies van het Agentschap Natuur en Bos dan de beslissing genomen hebben om de reeën te laten afschieten. GAIA is verontwaardigd over de aanpak. Volgens de dierenrechtenorganisatie werd gekozen voor de makkelijke oplossing om zo veel mogelijk kosten besparen en is het probleem daarmee ook niet opgelost. Nog volgens GAIA kan enkel een degelijke omheining voor een structurele oplossing zorgen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise