Informatieavond over ondergrondse parking

Het gemeentebestuur van Grimbergen gaat een ondergrondse parking bouwen onder het Gemeenteplein in Strombeek-Bever. Op vrijdag 18 oktober wordt over het project een toelichting gegeven tijdens een informatieavond in de sporthal aan de Singel.

Burgemeester Chris Selleslagh: “Momenteel zijn er Aquafinwerken aan het Gemeenteplein aan de gang waarbij een apart rioleringsstelsel en een bufferbekken onder het plein worden aangelegd. Deze werken zullen duren tot in de zomer van 2020. Aansluitend zal gestart worden met de bouw van de ondergrondse parking. Hiervoor heeft ons bestuur de nodige budgetten vrij gemaakt. De bouw van de ondergrondse parking zal dan nog minstens anderhalf jaar duren.”

“We willen investeren in extra parkeergelegenheid. Veel bewoners laten ons weten dat ze, zeker in Strombeek-Bever, moeilijk parkeerplaats vinden. Door een ondergrondse parking in te richten blijft er bovengronds ook meer ruimte voor andere zaken, zoals voorzien in het masterplan. Bovendien zal de parking ook extra parkeergelegenheid bieden voor de bezoekers aan het cultuurcentrum”, zegt schepen van mobiliteit Philip Roosen.

De omwonenden en handelaars ontvangen een bewonersbrief met informatie over de infovergadering.

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise