Publieksdag Living Tomorrow in teken van kunst

Living Tomorrow zet op zondag 20 oktober haar deuren nog eens open voor het grote publiek. Deze editie zal volledig in het teken staan van de kunst. Bij Living Tomorrow zijn ze er van overtuigd dat kunst en innovatie heel veel met elkaar gemeen hebben. Innovatie ontstaat immers uit creatieve ideeën. Kunst kreeg dan ook een prominente plaats binnen het innovatieplatform.

Het kunstplatform van Living Tomorrow fungeert als een denktank voor de toekomst, waarbij de kunstenaars antwoorden formuleren op de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Kunst, creativiteit en innovatie gaan hand in hand. Maar hoe kom je nu tot die creativiteit? Heel vaak door inspiratie op te doen bij wat je hoort, ziet of ruikt, of door te kijken naar iets wat je nog niet kent. Tijdens de volgende Publieksdag wordt de klemtoon dan ook gelegd op de kunst als medium om na te denken over de toekomst en haar uitdagingen en opportuniteiten.

Wat mag je verwachten?

Een ontdekkingstocht door een wondere wereld van technologische innovaties waarbij via de aanwezige kunstwerken connecties worden gelegd tussen kunst en innovatie.

Je ontdekt er werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Ulrike Bolenz, Kaixuan Feng, Sarah FabergĂ©, Koen Vanmechelen, Frederik De Wilde, Gary James McQueen, Fred Eerdekens, Peter De Cupere, Panamarenko, Nick Ervinck, Sergey Dozhd, Liudmila Norsoyanand Louisa Burnett-Hall, Paul Van Hoeydonck, Nicole Stott, Ian Cion, Michael Lewis, Anderson en Concetta Spitaleri. Je kan ook een “meet & greet” hebben met de internationaal gereputeerde kunstenares Ulrike Bolenz.

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag tijdens workshops met 3D-pennen of een ultieme VR-beleving ondergaan, uiteraard ook volledig in het teken van de kunst.

Studenten van de Howest-afdeling Digital Arts & Entertainment, een opleiding die tot de absolute wereldtop behoort in haar soort, geven demo’s van hun ontwikkelde projecten.

Ter gelegenheid van de Publieksdag (van 10 tot 16 uur) is ook het restaurant The Bistronomy uitzonderlijk op zondag open. Je kan er al eens proeven van het unieke concept.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise