MEISE : N-VA, Samen Anders en PRO vormen coalitie

Zoals in onze peilingen voorspeld werd LB+ wel de grootste partij in Meise maar konden ze de tegenstand niet wegblazen. Wie dacht dat LB+ aan zet zou zijn, had het mis. N-VA, Samen Aders (Groen, sp.a en onafhankelijken) en de nieuwe partij PRO vormen samen het nieuwe bestuur voor de komende zes jaar. Samen hebben ze een comfortabele meerderheid van 14 zetels op een totaal van 25. Vooral PRO scoorde bijzonder goed. Nadat de partij amper een paar maanden geleden werd opgericht haalden ze uit het niets 12%, bijna evenveel als CD&V dat kan bogen op een jarenlange traditie van besturen. Gerda Van den Brande, lijsttrekker van N-VA, zou burgemeester worden. Bij Samen Anders zijn Marie-Jeanne Thaelemans (Groen) en Roel Anciaux (sp.a) kandidaat voor een schepenambt. Bij PRO wordt uiteraard gekeken naar lijsttrekker Erwin De Clerck. Grote kanonnen als Jos Emmerechts en Roger Heyvaert (LB+), Sonja Becq en Miel De Boeck (CD&V) belanden op de oppositiebanken.

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...