Albert Beerens nog 2 jaar burgemeester

Albert Beerens (Open VLD) blijft nog twee jaar burgemeester. Hij krijgt één liberale schepen naast zich. N-VA is de grote overwinnaar geworden van de gemeenteraadsverkiezingen. De Vlaams-nationalisten wipten over hun coalitiepartner met 31,5 tegen 29,2 procent. De oppositiepartijen boerden achteruit: CD&V verloren twee zetels (van 5 naar 3) en Inzet één zetel (van 3 naar 2). Groen veroverde voor de eerste keer in de Opwijkse geschiedenis één zetel.

N-VA en Open VLD verhoogden hun meerderheid met één zetel. Zij wensten hun beleid verder te zetten, maar de interne onderhandelingen werd hard gespeeld.
Uiteindelijk behoudt Albert Beerens zijn sjerp voor de eerstkomende twee jaar met één liberale schepen. Vier schepenambten gaan naar N-VA.

Na twee jaar neemt Inez De Coninck, die 1.639 voorkeurstemmen kreeg (amper 8 meer dan partijgenoot Johan Deleu) de sjerp over van Beerens. Open VLD krijgt dan twee schepenen.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...