ASSE : CD&V met N-VA

Het stond in de sterren geschreven: er is een bestuursakkoord tussen CD1V, dat met 10 zetels de grootste partij van Asse is, en N-VA dat tweede eindigde op 8 zetels. Het was al flink na middernacht toen er witte rook uit het politieke schouwtje kwam: CD&V en N-VA hadden een akkoord bereikt. Koen Van Elsen (CD&V) blijft burgemeester van Asse, Peter Verbiest (N-VA) wordt allicht eerste schepen. Ook Rik De Baerdemaeker en Jan De Backer (CD&V) lijken al zeker van een schepenambt. Bij de N-VA zal ook Sigrid Goethals in het college zitten.

Ook de namen van Tim Lengeler (bij N-VA vanop de zevende plaats de derde hoogste score gehaald), Geert Heyvaert en Edwin Fabri (voor CD&V beiden met exact hetzelfde aantal voorkeurstemmen (786) zijn nog in de running. Micheline De Mol (CD&V) lijkt – voorlopig althans – uit de boot te vallen.

Wie ook uit de boot vallen zijn de voormalige Open VLD schepenen Rita De Vos en Yoeri Vastersavendts. Hun lijst ANDERS haalde vijf zetels maar wordt met Groen (verrassend geëindigd op 3 zetels) en ZR-VOLKS (4 zetels) naar de oppositiebanken verwezen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk