PRO Meise samen met PRO Merchtem

logo verkiezingen opwijkOok in Meise zal op 14 oktober een ‘burgerbeweging’ deelnemen aan de verkiezingen. Onder de naam ‘Pro Meise’ bundelen een aantal nieuwkomers in de politiek hun krachten om te komen tot een ander gemeentebestuur.  De naam PRO vonden ze bij gelijkgezinden in Merchtem die een paar maanden geleden al PRO Merchtem boven de doopvont hielden. PRO Meise is heel diep ontgoocheld in de traditionele politiekers die “ten prooi vallen aan belangenvermenging met de kapitaalkrachtige bouwlobby”. (lees verder onder de foto)

REGIO Pro MeisePRO verwijt hen de ziel van de gemeente weg te nemen door (grootschalige) bouwprojecten op te zetten. PRO Meise maakt nog geen namen bekend maar heeft nu al een aantal kandidaten klaar die allen het ‘Charter voor Pure Democratie’ ondertekenden. Woordvoerder Erwin De Clerck gaf een voorbeeld van de nieuwe wind die PRO Meise wil laten waaien: het oude gemeentehuis en het gemeenteplein in Wolvertem.

In plaats van het te verkopen zou PRO Meise er een ontmoetingsplaats (met een horecazaak en een terras op het pleintje)  willen van maken. Nu is het een dode plek in het centrum van het dorp. PRO Meise werkt aan een programma en is ook nog op zoek naar burgers die zich mee achter dit positieve project willen scharen. Zij kunnen contact opnemen met Erwin De Clerck (0475 25 09 14 – erwin.de.clerck@gmail.com)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk