Ongevallen met gewonden op zes jaar gehalveerd

 

De politiezone KLM publiceerde de ongevallencijfers van 2017. Die cijfers tonen aan dat Meise het goed doet op vlak van verkeersveiligheid. Op 6 jaar tijd zakte het aantal ongevallen met gewonden met 45 procent. In 2011 waren er nog 60 ongevallen met gewonden, vorig jaar waren dat er nog 33.
Ook het aantal ongevallen met materiële schade zakte met 30,60 procent. (van 183 in 2011 naar 127 vorig jaar). “Daarmee is Meise de beste leerling binnen de KLM-zone. Een pluim op de hoed voor al wie zich inzet voor méér verkeersveiligheid in de gemeente”, aldus schepen van Mobiliteit Jonathan De Valck (N-VA).
Eerder dit jaar ontving Meise ook al het SAVE-label van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Dat label is een erkenning voor gemeenten die extra inspanningen leveren op vlak van verkeersveiligheid. “Natuurlijk is het werk zeker nog niet af. Verdere inspanningen zijn nodig om verkeersveiligheid verder te verbeteren. Elk slachtoffer in het verkeer is er één te veel”, aldus nog De Valck.

In Kapelle-op-den-Bos werden 64 ongevallen met stoffelijke schade en 10 ongevallen met lichamelijk letsel vastgesteld. Dat is respectievelijk een ex aequo en een daling ten opzichte van 2016 (15). In Londerzeel is de balans iets minder positief. Daar gebeurden 192 ongevallen met stoffelijke schade – een stijgende trend over de voorbije jaren – en werden 16 ongevallen met lichamelijk letsel vastgesteld. Ook werd een opmerkelijke stijging van het aantal letselongevallen in het weekend geconstateerd: van 5 naar 16.
Positief is wel dat in de zone geen enkel dodelijk verkeersongeval te betreuren viel.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise