Lijst 1785 met 12 nieuwe kandidaten

Vrijdag 17 augustus stelde Maggie De Block de lijst van kandidaten van Lijst 1785 voor. Minister De Block zelf is lijsttrekker. Na haar komen vier schepenen: Steven Elpers, Maarten Mast, Julie Asselman en Mario Vandevelde. De 6de plaats is voor raadsvoorzitter Tonia Abbeloos, gevolgd door OPEN VLD-voorzitter Chantal Mostaert. Op de achtste plaats komt de eerste nieuwkomer en onafhankelijke kandidaat Carl Van Capellen.

Op 9 en 11 staan twee dames voor sp.a: Merjem Ouelhadi en Liliane Hauspie. Op 10 Lut Brasseur. Op 12 en 13 staan weer twee nieuwkomers: Stefaan Van Den Eynde (zoon van uittredend schepen Pol Van Den Eynde) en Nathalie Hellinckx (Boer zkt Vrouw). De rechter kolom wordt aangevoerd door OCMW-raadsleden Anne Delpiero en Jeanine Van der Veken. Dan zijn er weer heel wat nieuwkomers: Tom Asselberghs, Jeroen Blomme (beiden niet op de foto), Florence Biesemans, Joke Elpers (met 18 jaar de jongste kandidaat), Janoe Junius en Nacy De Tollenaere.

Op 22 en 23 staan twee sportmensen: Kris Becque en Michel Bogaerts. De voorlaatste plaats is voor Wim De Munter (niet op de foto). Lijstduwer is schepen David De Valck.

Het programma van Lijst 1785 is gebouwd rond vier pijlers: “Hier leven wij graag”, “Hier zorgen we voor mekaar”, “Hier wonen we graag” en “Hier klopt de rekening”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk