Aannemer Eandis laat slagveld achter na werken

 

Het pleintje aan de Gudrunlaan en de Kardinaal Sterckxlaan lijkt wel herschapen in een slagveld na de passage van een aannemer van Eandis. Die heeft na kabelwerken de werf ruim drie weken geleden gewoon achtergelaten zonder putten dicht te maken en ontwortelde struiken te herplanten. Er liggen zelfs nog kabels bloot.

“Dit is ronduit gevaarlijk, zeker voor spelende kinderen”, zegt buurtbewoner Geert Deblieck. “Die struiken die ze hebben uitgegraven zijn nu ook wel kapot. Ondertussen komen sommigen hier ook al hun vuil bijgooien.” Volgens Deblieck werden de werken in twee fasen uitgevoerd nadat er verschillende kabels waren overgetrokken bij de grootscheepse werkzaamheden op de Kardinaal Sterckxlaan. “Op 22 maart hebben ze dat hier vervolgens zo achtergelaten. En ze zouden pas in juni terugkomen voor de afwerking…”

Ook schepen van Openbare Werken Paul Van Doorslaer (N-VA) is verontwaardigd. “Dit is al te gortig. Ze hebben leidingen gelegd voor een nieuwe hoogspanningscabine. Maar daarna hebben ze alles gewoon laten liggen. Dat is typisch met die aannemers van nutsbedrijven. Ik heb Eandis gecontacteerd en ze gaan het meteen bekijken.”

De energienetbeheerder zit duidelijk verveeld met de zaak en belooft meteen in te grijpen. “Er werden daar inderdaad kabelwerken uitgevoerd”, laat David Callens van Eandis weten. “Op een later tijdstip zullen we de hoogspanningscabine uit dienst nemen. De werf wordt meteen opgeruimd zodat niemand hier nog hinder van ondervindt.” Als Eandis haar belofte houdt zou dit intussen moeten gebeurd zijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise