Gemeente wil meer betaalbare huurwoningen

 

Grimbergen wil meer huurwoningen goedkoper aanbieden. De gemiddelde huurprijs van een woning voor een gezin met 2 kinderen bedraagt zowat 900 euro en dat is voor veel mensen te duur.

De gemeente gaat actief op zoek naar eigenaars die hun woning willen verhuren via het sociaal verhuurkantoor Webra. Webra huurt de woning van privĂ©-eigenaars voor een termijn van 9 jaar, ondersteunt de eigenaars bij het renoveren van de woning (als dat nodig is) en verhuurt de woning dan door aan een redelijke prijs. Op dit moment zien veel woningeigenaars dat niet zitten, omdat verhuren via zo’n kantoor minder opbrengt dan verhuren via de reguliere markt.

“De gemeente wil dat echter compenseren door de woningeigenaars belastingvoordelen toe te kennen en hen financieel te ondersteunen bij de renovatie van de woning”, zegt schepen van Wonen Paul Hermans (CD&V). Grimbergen investeert samen met de vzw 3Wplus ook in een extra medewerker voor Webra, met als opdracht extra huurwoningen voor het sociaal verhuurkantoor aan te brengen.
“De vraag naar betaalbare en comfortabele huurwoningen in Grimbergen is groot”, benadrukt OCMW-voorzitter Trui Olbrechts. “We willen de werking van Webra maximaal ondersteunen. Daarom openden we in het OCMW een trefpunt van Webra waar eigenaars terecht kunnen voor info.” Grimbergen hoopt op termijn een 30-tal woningen te kunnen verhuren aan een huurprijs van zo’n 500 euro per maand.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise