Reuzenaronskelk in bloei

 

In de plantentuin in Meise is vrijdag om 13 uur een reuzenaronskelk in bloei gegaan. Het publiek kon het voorbije weekend dan ook volop komen kijken en vooral ruiken, want de bloem staat erom bekend een ‘lijkengeur’ te verspreiden.

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum) of ‘stinkbloem’ is een erg zeldzame, met uitsterven bedreigde plant. Ze is afkomstig uit de tropische regenwouden van Sumatra, en is de grootste ‘bloem’ ter wereld.

In 2013 bereikte een reuzenaronskelk in de plantentuin een hoogte van 244 centimeter, dit keer gaat het om een kleiner exemplaar van 145 centimer.

De bloei van de reuzenaronskelk duurt 72 uur, daarna begint de bloem te verwelken. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de reuzenaronskelk in volle glorie te zien, bleef de Plantentuin vrijdag, zaterdag en zondag open tot 22 uur.

De typische geur van de bloem is het duidelijkst waar te nemen rond zonsondergang.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise