Kerk krijgt eindelijk nieuwe ramen

De Sint-Martinuskerk in Meise krijgt eindelijk nieuwe ramen. Dat had eigenlijk bij de grote restauratiewerken zeven jaar geleden al moeten gebeuren, maar door het faillissement van de aannemer gingen die plannen niet door. Deze week werden de glasramen dan toch geplaatst.

Tussen 2010 en 2012 werd de kerk van Meise grondig gerestaureerd. In die periode hadden eigenlijk ook de glasramen aangepakt moeten worden. Een deel van de oude ramen kon gerestaureerd worden, maar voor een zevental andere ramen werd in samenspraak met Erfgoed Vlaanderen beslist om nieuwe exemplaren te plaatsen. Nog voor die werken konden starten, ging de bevoegde firma echter failliet.

Maar nu, zeven jaar na datum, worden de werken dan toch uitgevoerd door een gespecialiseerde firma uit het Duitse Paderborn. Recent werden de oude glasramen geplaatst en deze week waren de nieuwe ramen aan de beurt. Om te vermijden dat de kerk de voorbije jaren zonder vensters kwam te zitten, werden voorzetramen geplaatst. Die zullen echter blijven staan om de nieuwe glasramen te beschermen. De werken zouden normaal vanavond afgerond moeten worden, maar zullen hoogstwaarschijnlijk pas begin volgende week helemaal klaar zijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise