‘Run for Duchenne’ levert 25.000 euro op

 

De sponsorloop ‘Run for Duchenne’ heeft liefst 25.000 euro opgebracht. Een pak sportievelingen liepen zich dan ook het hart uit het lijf begin oktober in het Prinsenbos. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar Duchenne Parent Project, een vzw die geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Duchenne. De spierdystrofie van Duchenne is eenongeneselijke spierziekte die alleen jongens treft. 1 op 3.500 jongens lijdt aan deze ernstige spierziekte. Daarbij ook de negenjarige Pieter, de zoon van Steven Hoedemaekers, leraar in De Regenboog en mede-organisator van de actie. De overhandiging van de cheque gebeurde in aanwezigheid van burgemeester, schepenen, sponsors, vrienden en sympathisanten in de raadzaal van het gemeentehuis van Grimbergen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise