Dieven weg met beelden kunstenaar Paul Gregoir

 

Uit de tuin van kunstenaar Paul Gregoir uit het Wolvertemse gehucht Rossem zijn twee inox beelden gestolen. “We dachten eerst nog dat ze door de felle wind waren weggewaaid maar ze zijn effectief verdwenen”, zegt Gregoir. “De beelden – ‘Sonnet der Verbondenheid’ en ‘De bevruchting’ – stonden hier al 31 jaar. Dat weegt wel wat dus ik vermoed dat ze met de auto tot hier gereden zijn en over de omheining geklommen. Dit neem je niet zomaar onder je arm mee.”

Een bedrag kan Gregoir – die ook het beeldhouwwerk ter ere van Eddy Merckx aan het administratief centrum maakte – niet meteen op de kunstwerken plakken. “Maar het is triestig dat zoiets gebeurd. We wonen hier vrij afgelegen. We zijn nu verplicht om ons beter te beveiligen. Alle andere kleinere beelden in de tuin hebben we al weggenomen. Enkel de grote, zware hebben we laten staan. We hopen dat de beelden, die toch een grote sentimentele waarde hebben, toch terug opduiken.” De kunstenaar heeft klacht neergelegd bij de politie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise