Meise doet het met 100 verkeersborden minder

In de gemeente Meise werden de afgelopen maanden om en bij de 100 verkeersborden verwijderd. Het gaat over de verkeersborden die de snelheidslimiet 70 kilometer per uur signaleren. Doordat 70 kilometer per uur voortaan de norm is op Vlaamse wegen, zijn al die verkeersborden nu overbodig. “Zo verminder je het oerwoud aan verkeersborden en dat levert de gemeente een pijnloze besparing op”, aldus schepen Jonathan De Valck (N-VA).

Sinds begin 2017 is 70 kilometer per uur de norm op Vlaamse wegen (waar de snelheidslimiet niet expliciet aangeduid is). Voorheen was 90 kilometer de norm, hoewel in de praktijk dat eerder de uitzondering geworden was. In Meise wijzigt er geen enkele snelheidslimiet door deze maatregel.

Doordat 70 kilometer voortaan de norm is, zijn al die verkeersborden niet langer nodig. “Dat is een handig middel om het oerwoud aan verkeersborden te verminderen”, aldus schepen De Valck. “Sowieso is het steeds het streefdoel om zo weinig mogelijk verkeersborden te gebruiken. Bovendien levert het een jaarlijkse besparing op aan de gemeente.”

Dankzij die maatregel van de Vlaamse regering zullen er in totaal een 120-tal verkeersborden verdwijnen, waarvan er nu dus al om en bij de 100 verwijderd zijn.

Het gaat telkens om verkeersborden die voorheen de snelheidszone 70 signaleerden. Her en der vind je nog verkeersborden ‘zone 70’. Ook die zullen in de toekomst verwijderd worden. Bovendien levert het een jaarlijkse besparing op aan de gemeente. “Sowieso is het steeds het streefdoel om zo weinig mogelijk verkeersborden te gebruiken”, zegt De Valck.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise