Groot LED-scherm moet inwoners informeren

Meise heeft er een communicatiekanaal bij. Vanaf nu staat er in de Wilgenlaan een LED-scherm waarop boodschappen vanuit het gemeentebestuur geplaatst zullen worden, aangevuld met reclame. Grote werken, een wijziging bij de vuilnisophaling, of een leuk evenement: je zal het voortaan allemaal kunnen lezen op het scherm. “Voor dringende boodschappen is dit zeker relevant, niet iedereen zit op Facebook, Whatsapp of andere”, zegt schepen van Communicatie Sonja Becq (CD&V).

Om kosten te vermijden werd gezocht naar een samenwerking met een firma die gratis het LED-scherm ter beschikking stelt voor gemeentelijke boodschappen en ruimte krijgt voor commerciële info. “Deze advertenties gaan bij voorkeur naar plaatselijke handelaars en verenigingen. Ze zijn altijd in het Nederlands en mogen geen politieke, religieuze of aanstootgevende inhoud bevatten.”

Na een openbare aanbesteding werd de firma ‘Brightboard’ aangesteld. “Het was niet eenvoudig om een locatie te vinden waarbij het LED-scherm de veiligheid niet in het gedrang brengt, maar waar toch voldoende volk voorbij komt. Uiteindelijk kreeg het een plaats aan de Wilgenlaan – waar toch regelmatig wagens staan aan te schuiven. Met de goedkeuring van het Agentschap Wegen en Verkeer kon men aan de slag.”

De gemeente voorziet de ruimte en staat in voor de elektriciteit. De firma zorgde voor de plaatsing en voor opvolging en onderhoud. Voor de veiligheid zal een automatische sensor de intensiteit van het scherm aanpassen aan het zonlicht. Tussen 22 en 6 uur worden de schermen automatisch gedimd.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise